Compassievol leven

Een mindfulness-based verdiepingsprogramma.

Erik van den Brink en Frits Koster

Elk mens beschikt over het vermogen tot compassie of mededogen. Maar niet altijd heeft dit vermogen de kans gekregen volledig tot ontwikkeling te komen. Gelukkig kan daar door oefening iets aan worden gedaan. Dit boek is geschreven voor iedereen die gezonder wil leren omgaan met psychisch of lichamelijk lijden en de helende werking van mindfulness wil verdiepen met compassiebeoefening.

De auteurs ontwikkelden de Compassietraining (Mindfulness-Based Compassionate Living), een praktisch oefenprogramma in acht sessies. Zij lieten zich inspireren door pioniers op het gebied van een wetenschappelijk verantwoorde toepassing van (zelf)compassie in de gezondheidszorg. Het boek is voorzien van een voorwoord van Paul Gilbert en Edel Maex en persoonlijke aanbevelingen van o.a. Tara Brach, Barbara Fredrickson, Christopher Germer en Kristin Neff.

In de herziene druk is een uitgebreide update opgenomen wat betreft wetenschappelijk onderzoek; ook is het mogelijk 28 belangrijke oefeningen en werkbladen te downloaden via de website van de uitgeverij. 

Uitgeverij: Boom. Herziene (vijfde) druk, 2019
Auteurs: Erik van den Brink en Frits Koster
Prijs: € 46,50. ISBN: 9789461057297

Het boek kan gekocht worden in de winkel of klik hier en bestel het boek on line.