Retraite Mindfulness Yoga, Meditatie en Mildheid 10-15 november 2020

LOGO MMM

INFO

Wanneer: dinsdag 10 – zondag 15 november 2020

Waar: Huize Elisabeth te Denekamp
Kosten: zie hier


On-line aanmelden of het aanmeldingsformulier als pdf uitprinten en opsturen.
Meer informatie:
– Aukje Rood: tel. 0161-234855 of 06-21683794. E-mail.
– Jetty Heynekamp: tel. 0594-621807. E-mail.

N.B. Frits & Jetty zijn niet bereikbaar van 8 jan – 1 mrt.

Dinsdag 10 – zondag 15 november 2020 (5 etmalen) zal er een stilteretraite ‘Mindfulness Yoga, Meditatie & Mildheid’ plaatsvinden in het oude Franciscushuis te Denekamp (Overijssel).

Mindfulness Yoga: Mindfulness yoga is een vorm van yoga waarbij de techniek van de Vipassana meditatie op de voorgrond ligt. Dit betekent dat in actieve vorm, door het uitvoeren van verfijnde bewegingsoefeningen, opmerkzaamheid (mindfulness) beoefend en gescherpt wordt. In het lichaam is meer op te merken dan alleen de bewegingen die het maakt. We hebben gedachten, er zijn stemmingen, emoties en allerlei innerlijke sensaties als reactie op de bewegingen. Wanneer we stiller en met meer aandacht gaan bewegen ontvouwt zich een heel spectrum aan waarnemingen die ons bewust, soepel en vrijer kunnen maken.

Mildheid: op de schaal van een ‘welzijnsthermometer’ richt compassie zich op de temperaturen ónder het nulpunt en heeft als wens pijn en lijden te verzachten. Vriendelijkheid richt zich op de temperaturen bóven het nulpunt en streeft naar het bevorderen van het welzijn van onszelf en dat van anderen. Vriendelijkheid en compassie zijn hartverwarmend en kunnen worden samengevat in de term ‘mildheid’. Mildheid maakt het hart open en accepterend, waardoor we vrede kunnen sluiten met onszelf en met de wereld om ons heen.

Mindfulness of opmerkzaamheid verwijst naar het vermogen erkennend én objectief gewaar te zijn wat zich op het moment in of aan ons voordoet, zonder direct over te hoeven gaan tot het be- of veroordelen of rationeel analyseren van wat wordt waargenomen. De beoefening van mindfulness is eeuwenoud en heeft o.a. een centrale rol bij Vipassana- of Inzichtmeditatie. Tegenwoordig worden de basisprincipes van mindfulness ook zeer succesvol toegepast bij chronische pijn en stress, vermoeidheid en depressie.

Frits Koster (geb. ’57) beoefent inzichtmeditatie sinds 1979 en heeft zes jaar als monnik doorgebracht in boeddhistische kloosters in Zuidoost Azië. Hij is inmiddels uitgetreden, werkt als mindfulness- en compassietrainer in de GGz en als docent in opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer in Nederland en omringende landen. Frits is auteur van diverse boeken (uitgeverij Asoka en Boom). Zie www.fritskoster.nl.

Aukje Rood (geb ’50) kwam in 1980 in aanraking met yoga en geeft yogalessen sinds 1985. Vanaf 2001 ontwikkelde haar manier van lesgeven zich meer naar de aandachtgerichte en verfijnde vorm van de mindfulness yoga. Zij begeleidt sinds 2000 vipassana meditatiegroepen in Breda en is docent bij diverse opleidingen tot mindfulnesstrainer in Nederland. Zie www.mindfulnessyoga.nl.

 

 

Data: Dinsdag 10 – zondag 15 november 2020
Aanvang: Je bent dinsdag welkom v.a. 13.00 uur; het formele programma begint om 14.00 uur. De retraite eindigt zondag om 14.00 u.
Plaats: Het nieuwe Franciscushuis, Gravenallee 11, 7591 PE Denekamp (tel. 0541-753256, op werkdagen van 9.00 – 11.00). Zie www.huizeelisabethdenekamp.nl voor een impressie van het centrum.
Begeleiding: Frits Koster (Inzichtmeditatie), Aukje Rood (Yoga) en Jetty Heynekamp (Organisatie).
Kosten:
  • De kosten zijn € 699 voor een plek op een 1-persoonskamer. Hiervan is € 505 voor het verblijf en het eten; er worden vegetarische maaltijden geserveerd. Voor de organisatie en de begeleiding wordt € 194 gerekend. Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.
  • Voor alle kamers geldt dat het toilet en douche-gelegenheid op de kamer zijn.
Bijzonderheden: De bedden zijn opgemaakt. Handdoeken graag zelf meenemen; een handdoekenpakket kan ter plekke gehuurd worden voor € 4. Neem voor het gemak zelf sloffen, een klokje, een omslagdoek of deken en warme, gemakkelijk zittende kledij mee.

I.v.m. het Covid-19 virus zullen we gebruik maken van twee zalen en soms in de begeleiding gebruik maken van audiovisuele verbindingstechniek – het gastcentrum biedt hiervoor goede mogelijkheden.

Vervoer:
  • Met de auto: zie de routeplanner van de ANWB of gebruik een navigator.  
  • Met het openbaar vervoer: www.ns.nl. of www.9292.nl.
  • Poolen: als je wilt poolen met andere deelnemers dan kun je ons dit mailen; wij zullen dan je verzoek doormailen naar andere deelnemers (via bcc).
Meer info:
  • Aukje Rood: tel. 0161- 234855 of 06-21683794.  E-mail: info@aukjerood.nl.
  • Frits Koster & Jetty Heynekamp: tel. 0594-621807. E-mail: info@mindfulnesstraining.nl.
  • N.B. Frits & Jetty zijn niet bereikbaar tussen 8 januari – 1 maart.
Opgave: Door hieronder het digitale aanmeldingsformulier in te vullen of door het  aanmeldingsformulier te printen, blz. 3 hiervan in te vullen en op te sturen. Je aanmelding is pas geldig als ook een aanbetaling van € 150 is overgemaakt, z.s.m. te storten op IBAN-rekeningnummer NL03 SNSB 0858403447 van Trainingsbureau Mildheid & Mindfulness te Ezinge, o.v.v. ‘MMM 2020’. Hierna krijg je – als bevestiging – een factuur thuisgestuurd voor het gehele bedrag. Na aftrek van de aanbetaling kan het resterende bedrag dan worden overgemaakt voor aanvang van het weekend. Na opgave ontvang je een week voor aanvang van de retraite via de mail een bevestiging met meer gedetailleerde informatie over het verblijf in het Franciscushuis.
Annulering: Bij voortijdige annulering van de retraite hanteren we de volgende regel als de annulering acht of meer weken van tevoren wordt doorgegeven dan wordt de aanbetaling teruggestuurd (verminderd met € 30 administratiekosten). Als de annulering vier tot acht weken van tevoren is dan kan de aanbetaling niet meer teruggevorderd worden. Bij annulering binnen vier weken  tot een dag voor aanvang van de retraite wordt 80% van het deelnametarief in rekening gebracht. Bij annulering vanaf maandag 9 november 2020 is geen recht op teruggave van het deelnamebedrag.

AANMELDINGSFORMULIER
Ik wens mee te doen aan de retraite ‘Mindfulness Yoga, Meditatie & Mildheid’ van dinsdag 10 – zaterdag 15 november 2020.

‘Ik geef me op voor de bovengenoemde periode. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen – om welke reden dan ook – niet kan of niet wil doen, ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleiders niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.’

Voornaam en achternaam:
M / V ManVrouw
Geboortedatum:
Indien van toepassing: bedrijfsnaam:
Telefoon:
Adres (straat en huisnummer):
Postcode:
Woonplaats:
E-mailadres:
Beroep/dagbesteding:
Ervaring met yoga en/of meditatie
Eventueel dieet - (alleen op medische indicatie, graag een beschrijving invoegen)
Kosten: € 699 voor een plek op een eenpersoonskamer. Hiervan is € 505 voor logies en verblijf; voor de organisatie en de begeleiding wordt € 194 gerekend. Alle bedragen zijn inclusief 21% btw.
Contactpersoon en (mobiel) telefoonnummer bij noodgevallen:
Opmerkingen:
Datum:
 

N.B. In geval je medicatie gebruikt en/of onder behandeling van een psychiater, psychotherapeut of medisch specialist bent is het aangeraden om – alvorens je aan te melden – eerst contact op te nemen met de retraitebegeleider.

N.B. Je aanmelding is pas geldig als ook een aanbetaling van € 150 is overgemaakt, z.s.m. te storten op IBAN-rekeningnummer NL03 SNSB 0858403447 van Trainingsbureau Mildheid & Mindfulness te Ezinge, o.v.v. ‘MMM 2020’. Hierna krijg je – als bevestiging – een factuur thuisgestuurd voor het gehele bedrag. Na aftrek van de aanbetaling kan het resterende bedrag dan worden overgemaakt voor aanvang van het weekend.
Na opgave ontvang je een week voor aanvang van de retraite via de mail een bevestiging met meer gedetailleerde informatie over het verblijf in Huize Elisabeth.

LOGO MMM